.

wat is esim
Terug naar overzicht
12,897x gelezen

eSIM maakt het leven van smartphonebezitters nóg veelzijdiger en makkelijker. Maar dan moet je wel weten wat het inhoudt én wat je er precies aan hebt. In dit blog wijzen we je de weg door de wondere wereld van eSIM. Lees je mee?

Wat is eSIM?

Wat is eSIM? Voordat eSIM het levenslicht zag, kenden we simkaarten alleen van dat kleine witte kaartje dat je in je telefoon moet steken. Inmiddels is de technologie zo verbeterd dat smartphonefabrikanten een stap verder zijn. Je hebt eigenlijk geen fysieke simkaart meer nodig, dankzij eSIM heb je een digitale simkaart ingebouwd in je smartphone zitten. De ‘e’ staat voor ‘embedded’, waardoor jouw provider jouw telefoonnummer voor je kan klaarzetten en jij hem vervolgens installeert op eSIM.

Hoe werkt eSIM?

Je bent vast hartstikke benieuwd: wat is eSIM precies en hoe werkt eSIM eigenlijk? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is eSIM bijna hetzelfde als een fysieke simkaart. Het enige verschil is dat je hem niet fysiek in je telefoon hoeft te stoppen en dus ook niet hoeft te priegelen om hem in het simkaarthoudertje te krijgen. Daarnaast is eSIM net als een simkaart gekoppeld aan je smartphone. Hierdoor maak je direct verbinding met jouw mobiele netwerk, waardoor je gebruik kunt maken van je gebruikelijke bel- en databundel.

De voor- en nadelen van eSIM

eSIM is slim, dat is ten slotte ook de reden dat tech-fabrikanten het hebben uitgevonden. Zo profiteer jij met eSIM van een fijne rits aan voordelen. Zo kun je meerdere nummers tegelijk gebruiken, makkelijk wisselen van provider, je hoeft niet meer te wachten op een nieuwe simkaart, en je kunt dankzij eSIM op je iPhone gebruikmaken van dual sim. Maar waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Dat geldt ook voor eSIM. Zo is eSIM in theorie bijvoorbeeld gevoeliger voor hackers. Lees er meer over in ons blog over de voor- en nadelen van eSIM.

Geschikte telefoons voor eSIM

Wil jij eSIM gaan gebruiken, of overweeg je het? Dan is het belangrijk om te weten dat nog niet alle telefoons eSIM ondersteunen. Zo heeft je telefoon een eSIM-chip nodig. Ook kan het zijn dat je wel een telefoon hebt met een eSIM-ondersteuning, maar dat je provider eSIM nog niet ondersteunt. Bij Simyo kun je met de handige eSIM-check kijken of jouw (nieuwe) telefoon eSIM-ondersteuning heeft. Goed om te weten: sinds 2018 hebben alle iPhones eSIM en dit geldt gelukkig ook voor steeds meer Samsung Galaxy-telefoons.

Welke Nederlandse providers ondersteunen eSIM?

Goede vraag! Met de komst van de eSIM-technologie hebben veel tech-merken hun nieuwste modellen al voorzien van een eSIM-chip. In principe zijn steeds meer smartphones dus eSIM-klaar. Maar om het echt te kunnen gaan gebruiken heb je een provider nodig die eSIM ondersteunt. Op dit moment wordt eSIM ondersteund door KPN, T-Mobile, Vodafone en natuurlijk Simyo. Simyo is trouwens de enige die eSIM ook in combinatie met Prepaid aanbiedt.

eSIM bij Simyo

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben we goed nieuws voor je! Simyo is namelijk één van de vier providers die eSIM aanbiedt. Dat betekent dat je direct bij ons terecht kunt voor een Sim Only met eSIM of Prepaid met eSIM. We bieden steeds meer telefoons met eSIM aan, dus mocht je de zoektocht naar een nieuwe telefoon gestart hebben, dan weet je waar je terecht kunt. Mocht je daar nog vragen over hebben, dan staat onze digitale deur altijd voor je open.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.