Elf keer de beste, elf smartphone tips van Simyo
De Consumentenbond vindt Simyo voor de elfde keer op rij de beste mobiele provider. En we doen het beter dan ooit, want ons rapportcijfer is met een 8,5 nog nooit zo hoog geweest! Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. Om dat te vieren geven we je elf smartphone tips waarmee je meer uit je telefoon en abonnement haalt!
1. Zo bel je met kB’s in plaats van minuten
Wist je dat je tegenwoordig ook via internet kunt bellen? De belminuten gaan dan niet van je belbundel af. Ideaal als je minuten op zijn! Bellen via internet kan met apps zoals WhatsApp en Skype. Een minuutje bellen kost je ongeveer 250 kB. En ja: via wifi kun je dus onbeperkt bellen via internet zonder dat dit MB’s kost.
2. Zo verbruikt WhatsApp minder data
We blijven nog even bij WhatsApp, want voor veel mensen is dit een onmisbare app. Logisch natuurlijk, want je kunt gratis met iedereen chatten en foto’s en video’s uitwisselen. Het uitwisselen van beeld kan alleen veel MB’s van je Sim Only internetbundel verbruiken. In het instellingenmenu van WhatsApp kun je daar wat aan doen. Dit doe je door op ‘Data- en opslaggebruik’ te drukken. Hier bepaal je zelf dat foto’s en video’s alleen via wifi automatisch gedownload mogen worden. Dit scheelt weer MB’s!
3. Nooit meer over je internetbundel heengaan
Zodra je internetbundel op is, krijg je van ons een sms’je. Blijf je daarna internetten? Dan verbruik je MB’s tegen het buitenbundeltarief. Tenzij je MB’s bijkoopt, natuurlijk. Wil je geen extra kosten maken, dan kun je internet op je mobiel tijdelijk uitzetten. Dit is zo gebeurd:
- Ga naar Mijn Simyo.
- Log in met je telefoonnummer en wachtwoord.
- Druk op ‘Instellingen’.
- Druk op het tabblad ‘Netwerkinstellingen’;
- Schuif de slider naast ‘Internet op je mobiel in Nederland’ naar links.
- Je kunt nu niet meer internetten via mobiel internet, maar nog wel via wifi.
Zodra je nieuwe bundels ingaan, schuif je de slider weer naar rechts om mobiel te internetten.
4. Zo gaat je smartphonebatterij langer mee
Met een paar simpele maatregelen verleng je de batterijduur van je smartphone. Zo wordt de batterij al een stuk minder belast als je de schermhelderheid lager zet. Ook helpt het als je bepaalde functies uitzet die je op dat moment niet gebruikt, zoals NFC en Bluetooth. Is de nood hoog? Dan kun je de spaarstand aanzetten. Deze activeer je via het instellingenmenu van je Android-telefoon of iPhone.
5. Zo laad je jouw smartphone sneller op
We blijven nog even bij de batterij van je telefoon. Want hoe goed je de batterijduur ook verlengt, soms moet ‘ie gewoon écht even aan de lader. Zal je net zien: moet je uitgerekend op dat moment bijna de deur uit. Gelukkig laadt je telefoon met een paar handige maatregelen zichzelf supersnel op. Een goede adapter versnelt het opladen al aanzienlijk, want niet elke oplader is goed. Een iPad-oplader laadt je smartphone bijvoorbeeld sneller op dan die van een iPhone.
Daarna kun je nog een aantal maatregelen treffen om het opladen te versnellen. Bijvoorbeeld het lager zetten van de schermhelderheid of het aanzetten van de vliegtuigmodus. Onder andere mobiel internet staat dan uit. En laat dat nou nét één van de grote energievreters van je telefoon zijn. Wil je in korte tijd je telefoon zoveel mogelijk opladen? Zet ‘m dan helemaal uit.
6. Met deze app zit je niet te vaak op je smartphone
Thuis op de bank, onderweg in de trein of tijdens een sanitaire stop op het toilet: veel mensen gebruiken overal hun smartphone. Probeer jij te ‘minderen’, maar lukt dit nog niet echt omdat je bijvoorbeeld denkt dat je een berichtje ontving? Het is dan lastig om de verleiding te weerstaan om toch je telefoon te pakken. Misschien kan de app Moment je hierbij helpen. Deze app houdt bij hoe vaak je scherm op een dag aanstaat. Zo weet je hoe lang je elke dag je telefoon gebruikt. Extra handig aan Moment is dat de app je elk uur dat je op je telefoon zit een berichtje stuurt. Misschien is dat nét dat steuntje in de rug om je telefoon wat vaker weg te leggen!
7. Zo maak je jouw telefoon waterdicht
Een ongelukje met je smartphone zit in een klein hoekje. ‘M in het water laten vallen kan al ‘fataal’ zijn, al kun je altijd ‘Eerste Hulp Bij Natte Telefoon’ toepassen. De meeste telefoons zijn namelijk niet waterdicht. Gelukkig heb je hiervoor speciale hoesjes. Sommige hoesjes zijn op maat gemaakt voor een specifieke smartphone. In andere hoesjes passen alle telefoons. Een zoekopdracht via Google helpt je op weg, zoals: ‘waterdicht hoesje telefoonnaam’.
8. Geld besparen bij de benzinepomp, deze gratis app helpt je daarbij
Sommige apps halen meer uit je telefoon door je te helpen met geld besparen. Benzine-Jip is zo’n app. Brandstof tanken is een dure aangelegenheid en met deze app bespaar je hier tóch geld mee. Er zijn namelijk altijd prijsverschillen tussen het ene en het andere tankstation. Benzine-Jip houdt voor je bij waar de brandstof het goedkoopst is. Zo bespaar je elke tankbeurt wat geld uit!
9. Deze app herkent elk liedje op de radio
Je smartphone is een echte alleskunner. Je kunt ermee bellen, het is een persoonlijk assistent en je onderhoudt er je contacten mee. Maar hij kan veel meer dan dat. Zo stelt de app Shazam je telefoon in staat om muzieknummers te herkennen. Hoor je een leuk liedje op de radio en wil je weten hoe het heet? Shazam luistert via je telefoon naar het nummer en vertelt je dan de artiest en naam van het nummer.
10. De ideale agenda- en mail in-1-app met meerdere accounts
Outlook is een handige alles-in-1 app. Hiermee verstuur en ontvang je niet alleen mails, maar je beheert er ook je agenda mee. Andere mensen kunnen je daarnaast uitnodigen voor een agenda-afspraak. Outlook zoekt dan uit of je op dat tijdstip geen andere afspraak hebt. Zo voorkom je dubbele afspraken en een overvolle agenda! Outlook is gratis voor Android en iOS. Nog een pluspuntje? De app ondersteunt meerdere accounts. Zo hou je privé en werk gescheiden!
11. Overal ter wereld gratis navigeren zonder MB’s te verbruiken
De laatste van onze elf smartphone tips gaat over internetten in het buitenland, dat best duur kan zijn. Hoewel je jouw Sim Only bundels vanaf 1 juni ook in andere EU-landen kunt gebruiken, betaal je in andere landen wél extra voor verbruikte MB’s. En laat je nou net in het buitenland wel wat hulp kunnen gebruiken met navigeren. De gratis app Here WeGo is hiervoor ideaal. Hiermee download je gratis van tevoren wegenkaarten naar keuze. Vervolgens kun je in dat land navigeren zonder MB’s te verbruiken. Het verbruik van gps kost namelijk géén data.
Wil je meedoen in onze feestvreugde en weet je ook nog een slimme telefoontip? Deel ‘m dan met ons in de comments. We zijn benieuwd!