.

Samsung beste camera
Terug naar overzicht
164x gelezen

Mooi plaatjes schieten, poseren voor je reel of een momentopname maken van je vakantie. De camera op je smartphone is handig voor verschillende dingen. Als je je camera vaak gebruikt, dan is een goede kwaliteit camera waarschijnlijk een belangrijke afweging voor het aanschaffen van je nieuwe toestel. In dit blog zetten we een aantal smartphones van Samsung in de schijnwerpers. Je leest alles over Samsung toestellen met de beste camera’s, zodat je met je nieuwe toestel de mooiste foto’s maakt.

Wat maakt een camera een ‘goede’ camera?

Voordat we ingaan om welke toestellen de beste camera’s hebben, is het handig om te weten wat er voor zorgt dat een telefoon een ‘goede’ camera heeft. Het ligt namelijk voor de hand om even te checken hoeveel megapixels een toestel heeft, maar dat is niet hetgeen wat de meeste impact heeft op de camerakwaliteit. Meer megapixels betekent niet automatisch een betere kwaliteit van je foto’s.

De camerasensor van je smartphone bepaalt voor het grootste deel hoe goed de kwaliteit van je foto’s uiteindelijk is. Een camerasensor is het onderdeel dat het licht opvangt. Hoe groter de camerasensor, hoe meer licht er kan worden opgevangen en hoe gedetailleerder en scherper het beeld kan worden.

Waar de megapixels vooral invloed op hebben, is de resolutie van de foto. Dit heeft te maken met hoeveel detail je kunt vastleggen. Een camera met veel megapixels is daarom bijvoorbeeld vooral handig als je de foto achteraf wilt inzoomen of nabewerken. Als je niet ten eerste al een scherp beeld kunt schieten met een grotere sensor, dan maakt een hoge megapixel dus niet zo uit.

Samsung smartphone met de beste camera

Hieronder vind je drie Samsungs met de beste camera’s. We gaan ze kort langs en kijken naar:

  • De grootte van de sensor van de hoofdcamera
  • De hoeveelheid megapixels
  • De videokwaliteit.

Samsung Galaxy A35 5G

  • Sensor: 1/1.96 inch
  • Megapixel: 50 + 12 + 5 megapixel
  • Videokwaliteit: Tot 4K

Met een hoofdcamera van 50 megapixel, een 12 megapixel groothoekcamera en een macrocamera (voor die foto’s van héél dichtbij) van 5 megapixel heb je qua type foto’s genoeg. De sensor van de hoofdcamera is 1/1.96 inch. Dat is niet de grootste van de drie, zoals je hieronder zal lezen, maar uiteindelijk maak je met dit populaire budgettoestel bovenmaatse foto’s. Dankzij de Nightography modus van Samsung maak je ook in het donker nog steeds goed foto’s. Als laatste schiet je met de Samsung Galaxy A35 5G video’s in 4K – wat natuurlijk niet mis is.

Samsung Galaxy S23

  • Sensor: 1/1.56 inch
  • Megapixel: 50 + 12 + 10 megapixel
  • Videokwaliteit: Tot 8K video’s

De Samsung Galaxy S23 heeft een van de beste camera’s die je gaat vinden op een Samsung smartphone. Dat heeft te maken met het feit dat de S23 een sensor van 1/1.56 inch heeft. Dat is groot voor sensoren en dat heeft veel invloed op de fotokwaliteit! Dankzij de hogere lichtgevoeligheid maakt de Samsung Galaxy S23 trouwens ook gelijk met minder licht mooie foto’s.

De 50 megapixels zorgen voor een goede resolutie voor de hoofdcamera. De S23 heeft daarnaast een telelenscamera van 10 megapixel, voor ingezoomde foto’s en een ultragroothoekcamera van 12 megapixel, die bijvoorbeeld handig is voor groepsfoto’s. Ook voor video’s zit je meer dan goed met de S23: je kunt tot 8K (!) video’s maken.

Er is ook de S23 FE variant. Hoe zit het bij dit toestel met de camera? Nou, het enige verschil tussen de S23 en S23 FE, is dat de S23 bedekt is met Gorilla Glass Victus 2, terwijl de S23 FE het oudere, iets minder sterke Gorilla Glass 5 heeft. Dat betekent dat de camerakwaliteit even goed zal zijn tussen de twee toestellen. Dáár zal het verschil niet in zitten.

Samsung Galaxy A55 5G

  • Sensor: 1/1.56 inch
  • Megapixels: 50 + 12 + 5 megapixel
  • Videokwaliteit: Tot 4K video’s

Net als de S23 heeft de Samsung Galaxy A55 5G een hoofdcamera van 50 megapixel, met een 1/1.56 inch sensor. Dat betekent dus haarscherpe foto’s, met een grote lichtinval. Ook met de A55 krijg je dus een van de beste camera’s die Samsung op dit moment te bieden heeft.

Naast die hoofdcamera heeft De Galaxy A55 ook nog een 5 megapixel macrocamera, voor gedetailleerde foto’s van dichtbij. De Samsung Galaxy A55 heeft wel eenzelfde soort ultragroothoekcamera van 12 megapixels, wat groepsfoto’s en panorama’s mooi uit de verf laat komen.

Ook met de videokwaliteit van de A55 is het niet mis: je schiet video’s in 4K kwaliteit, wat in de praktijk waarschijnlijk meer dan genoeg is, zeker met de lage prijs van het toestel.

Tijd voor een nieuwe Samsung?

Dus, als je een budget smartphone zoekt, mét een goede camera, dan is de Samsung A35 perfect voor jou. Wil je toch écht een krachtigere camera, met een betere sensor? Dan zal de A55 of S23 beter aan je wensen voldoen.

Laat de camera van je huidige telefoon nou nét het een en ander te wensen over? Bij Simyo kun je voordelig je nieuwe Samsung telefoon kiezen, in combinatie met een voordelig abonnement. Ben je al klant bij Simyo en wil je graag een telefoon bij je abonnement? Dat kan ook: log dan in op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app om jouw nieuwe toestel te regelen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.