.

beste parkeer app
Terug naar overzicht
234x gelezen

Parkeerapps zijn hartstikke handig. Je hoeft niet van te voren te bedenken hoe lang je denkt te gaan parkeren en je hoeft niet op zoek naar een parkeerautomaat of te wachten tot je kunt betalen. Dat gemak, dat is populair. Daarom zijn er ondertussen verschillende parkeerapps waar je uit kunt kiezen om jouw parkeerplek mee te betalen.

In dit blog vertellen we je het een en ander dat je moet weten over parkeerapps – voordelen en nadelen – maar vertellen we je ook wat precies de beste parkeerapps zijn. Als je nog geen parkeerapp hebt, maak je zo gelijk een goede start. Tijd om te switchen? Ook dan weet je gelijk naar welke app.

Hoe werkt een parkeerapp?

Parkeerapps geven je een overzicht van verschillende parkeerlocaties in de buurt waar je op dat moment met de auto rijdt. Binnen de app kun je vervolgens betaald parkeren en de betaling uitvoeren. Het kan verschillen per app of je alleen op straat kan parkeren of ook in parkeergarages.

Voor- en nadelen van parkeerapps

Voordelen:

  • Je hebt gelijk een overzicht van de beste parkeerplekken bij jou in de buurt.
  • Het is niet meer nodig om je portemonnee erbij te pakken om te pinnen of kleingeld te pakken. Je betaalt direct in de app.
  • Ook wachten voor een parkeerautomaat is niet meer nodig.
  • In sommige gevallen kun je een parkeerplek reserveren.

Nadelen:

  • Je moet je registreren bij een parkeerapp.
  • Je betaalt soms (transactie)kosten voor een parkeeractie (bijvoorbeeld het in- en uitchecken bij een parkeerplek).
  • Sommige apps werken met een abonnement voor het gebruik van de app. Deze kosten komen in dat geval bovenop de parkeerkosten, maar zorgen er weer wel voor dat je geen andere transactiekosten hoeft te betalen.
  • Je moet zelf de parkeeractie weer eindigen wanneer je wegrijdt, anders blijf je betalen zonder dat je geparkeerd staat.

De beste parkeerapps

De beste parkeerapps? Je vindt ze hieronder.

Stadsparkeren

Laten we lokaal beginnen. Stadsparkeren is de app van stadsparkeren.nl en zorgt ervoor dat je makkelijk (en vaak ook voordelig) kunt parkeren in veel gemeenten in Nederland – meer dan 165. Met de Stadsparkeren app kun je uiteraard achteraf betalen.

Je kunt je gratis aanmelden bij Stadsparkeren en kunt parkeren met de app, een fysieke parkeerpas, een OV-chipkaart of op kenteken als je parkeert op parkeerterreinen en -garages met kentekenherkenning. Je hebt dus gelijk veel mogelijkheden. De fysieke parkeerpas kun je aanvragen en krijg je na je registratie thuisgestuurd. Je hebt daarnaast de keuze uit een ‘Soms Parkeren’ abonnement van € 0,30 per parkeeractie en een ‘Vaak Parkeren’ optie van € 2,50 per maand.

Download de app voor Android of Apple.

EasyPark

Tijd om wat verder te kijken dan alleen gemeenten in Nederland. Met EasyPark kun je in meer dan 20 landen en 2500 steden parkeren. Je betaalt geen registratiekosten (zeker een pluspunt) en kunt kiezen uit twee abonnementen: € 0,39 per parkeeractie, handig als je niet vaak de auto pakt, of een abonnement van € 2,50 per maand. Met dat maandabonnement kun je onbeperkt parkeren. Als je vaak parkeert is het verschil in kosten natuurlijk al snel duidelijk.

Download de app voor Android of Apple.

Q-park

Q-park heeft naast de parkeergarages ook een parkeerapp waarmee in je hun garages kunt parkeren, plus op straat. Je betaalt geen transactiekosten en alleen voor de parkeertijd – wat qua kosten natuurlijk erg fijn is. Als je een abonnement hebt bij Q-Park, dan is de app extra handig: je kenteken wordt bij het binnenrijden herkend, waardoor de slagboom automatisch opent. Rij je weer naar buiten, dan wordt de parkeersessie automatisch geëindigd.

Download de app voor Android of Apple.

ANWB Onderweg

ANWB is het interessantst voor ANWB-leden. Die krijgen namelijk 20% korting, waardoor ze € 0,33 per parkeeractie betalen. Als je vaker parkeert, kun je een abonnement afsluiten voor € 3,25 euro per maand. Na het parkeren vind je in de app een overzicht van de parkeerkosten, die je per maand via een automatische incasso betaalt. De app geeft daarnaast een melding als gratis parkeren nodig is, wat ook mooi is meegenomen.

Als je als gezin twee auto’s hebt, dan kun je beide auto’s op hetzelfde account zetten.
ANWB Onderweg is daarnaast ook nog meer dan een parkeerapp. Je kunt ermee navigeren, checken hoe druk het is op de weg en elektrische oplaadpunten vinden.

Download de app voor Android of Apple.

YellowBrick

Met de YellowBrick app kun je specifiek parkeren in parkeergarages van ParkBee. De app is daardoor vooral handig als je graag bij ParkBee parkeert. Je kunt de app overigens ook gewoon gebruiken om op straat te parkeren. Net als bij de andere apps kun je kiezen uit een abonnement (van € 3,25 per maand) of alleen betalen als je parkeert (waarbij je € 0,37 per transactie betaalt). Daarnaast kun je in de app je favoriete parkeerplekken opslaan.

Download de app voor Android of Apple.

Flitsmeister

Je kent Flitsmeister misschien wel van de informatie over flitspalen en files en navigeren, maar je kunt Flitsmeister ook gebruiken om te parkeren. Net als dat Flitsmeister herkent als er flitspalen in de buurt staan, herkent Flitsmeister of je in een parkeerzone bent. Voor de betaald parkeerfunctie hoef je geen abonnement aan te schaffen, maar betaal je alleen € 0,35 voor elke parkeeractie. Je kunt Flitsmeister in Nederland en België gebruiken.

Download de app voor Android of Apple.

Park-line

Parkeer je vaak op verschillende plekken voor je werk? De Park-line app is specifiek gericht op zakelijke gebruikers en biedt keuze uit meer dan 400 parkeergarages, plus parkeren op straat. Bij Park-line betaal je eenmalig € 5 voor de registratie. Daarna betaal je € 2,50 per maand en transactiekosten van € 0,39 per parkeeractie.

Download de app voor Android of Apple.

Pas je bundel aan wat jij nodig hebt

Je nieuwe favoriete parkeerapp gevonden? Dat is mooi! Mag je bundel iets omhoog nu je met je nieuwe favo parkeerapp meer gebruik gaat maken van je data? Geen probleem. Want bij Simyo kun je makkelijk zelf je Sim Only aanpassen. Ga naar Mijn Simyo of de Mijn Simyo app om jouw databundel uit te breiden. Ga je liever voor Prepaid? Ook dat heb je bij Simyo snel geregeld.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.