.

Adblocker Android
Terug naar overzicht
1,121x gelezen

Wil je geen irritante reclames meer in de browser van je telefoon? Gebruik een adblocker, maar zorg er dan wel voor dat deze veilig is én goed werkt. Welke adblocker voor Android je moet nemen, ligt ook een beetje aan je voorkeuren. Vind je het niet erg om een paar euro te betalen voor een goede adblocker? Of wil je graag dat je browser zelf al advertenties blokkeert? In dit blog vind je verschillende Android adblockers die ervoor zorgen dat jij zonder advertenties kunt internetten. Benieuwd welke adblocker jij moet downloaden voor je Android? Lees dan nu verder!

Adblocker voor Android: wat is het?

Een adblocker blokkeert advertenties in je browser. Naast adblockers voor je browser, zijn er ook adblockers voor Android die zowel de advertenties in je mobiele browser als de apps op je toestel blokkeren. Dat zorgt voor minder vervelende, afleidende of juist verleidende advertenties.

Het feit dat een deel van je scherm niet meer wordt ingenomen door advertenties zorgt voor minder dataverbruik en ook voor een fijnere app of website. Als laatste zorgt een adblocker ervoor dat er minder gegevens als cookies van je worden verzameld. Genoeg redenen om een adblocker te gebruiken, dus.

Veel adblockers worden alleen voor browsers gemaakt en niet alle mobiele adblockers zijn te downloaden voor Android. Heb jij een Android telefoon en wil je graag een adblocker downloaden? Hou er rekening mee dat je specifiek een adblocker voor Android nodig hebt!

Bestaat er een officiële Android-adblocker?

Nee, er bestaat geen officiële adblocker die standaard op je Android staat geïnstalleerd. Dat betekent dat je op zoek moet gaan naar een adblocker voor je Android. Om die zoektocht wat makkelijker te maken vind je hieronder een lijst van de vier beste adblockers. De adblockers zijn stuk voor stuk een goede kandidaat en daarnaast veilig op je telefoon te installeren via de Play Store, in sommige gevallen gewoon gratis!

Wat is de beste adblocker voor Android?

1. Blokada

Blokada is een populaire, open-source adblocker. Via de Google Play store is dit een betaalde adblocker, maar deze kan ook gratis (en veilig) gedownload worden via blokada.org. Naast verschillende instellingen voor bijvoorbeeld extra veiligheid en een VPN is het ook gewoon een simpele adblocker die advertenties blokkeert op de browser van je Android telefoon.

2. Adshield

Adshield is een betaalde Android adblocker. Deze adblocker voor Android-telefoons werkt – uiteraard – met verschillende browsers en zorgt er door de geblokkeerde advertenties ook voor dat er minder van jouw data met adverteerders wordt gedeeld. Heeft een website de adblocker omzeild? Dan kun je de advertentie aan een zwarte lijst toevoegen, zodat je ‘m niet meer te zien krijgt.

3. Adblocker browser

Naast de apps die werken als losstaande adblocker, zijn er ook adblockers in de vorm van een browser, waaronder Adblocker Browser. De browser blokkeert automatisch advertenties en pop-ups. Twee vliegen in één klap? Wij denken van wel.

4. Adblock browser

Ook Adblock Browser is zo’n adblocker in browservorm. Alhoewel de naam naast de Adblocker browser niet heel origineel is, is deze browser-app gemaakt door de ontwikkelaars van Adblock Plus, een adblocker voor browsers. Die weten wel wat ze doen, dus met deze adblocker voor je Android kun je advertentieloos en cookieloos internetten op je Android telefoon.

Bestel je nieuwe Android bij Simyo

De juiste adblocker voor Android gevonden? Mooi zo. Is je toestel nog wel helemaal up-to-date? Bekijk anders ook even onze Android telefoons in combinatie met een voordelig abonnement. Tussen ons aanbod zit sowieso een toestel tussen dat past bij jouw budget. Is je Android voorlopig nog goed om te gebruiken? Check dan vooral ons Sim Only abonnement. Je kunt maandelijks je bundels aanpassen zodat je altijd genoeg data hebt om zonder vervelende advertenties te internetten.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.